Diensten welke wij als Clean Fruit Plants bieden

In stand houden van
moeder planten

Is een dienst die CFP aanbiedt voor uw fruitrassen die de hoogste gezondheidsstatus hebben bereikt.

Planten die zijn voorzien van een Naktuinbouw certificaat met de prebasis status worden door CFP op een veilige manier voor u bewaard. Het hoogwaardige uitgangsmateriaal van deze planten vormt de basis voor een nieuwe vermeerdering van planten. Als het nodig is om uw ras te exporteren naar derde landen kunt u meestal voldoen aan de eisen die daar aan gesteld worden.

Vermeerderen van
prebasis materiaal

Gewassen, als aardbei en framboos, die gevoelig zijn voor besmettelijke ziekten worden jaarlijks vanuit de instandhouding door CFP verder vermeerderd.

Deze planten vormen de basis voor toekomstig gezond plant materiaal. Strenge controles op de gezondheid en identiteit worden door Naktuinbouw keuringen gewaarborgd. CFP produceert jaarlijks prebasis materiaal op aanvraag, dit kan alleen met toestemming van de ras eigenaar aan vermeerderaar uitgeleverd worden.

Naktuinbouw
Elite

CFP is deelnemer aan het Naktuinbouw Elite programma voor grootfruit en zacht fruit.

De extra eisen uit dit plussysteem geven een extra garantie EU certificering kwaliteit.

Onafhankelijke
werkwijze

Ons relaties zijn sterk in het ontwikkelen van nieuwe fruitrassen waarmee zij de internationale markt willen bereiken.

De focus ligt op een efficiƫnte introductie en bescherming door EU kwekersrecht. Aandacht voor de gezondheidsstatus en rasechtheid zijn eveneens een bepalende factor voor een succesvolle introductie.

CFP draagt door een onafhankelijke werkwijze bij aan het doorlopen van de juiste stappen voor uw ras zodat u tijdig plant materiaal kunt indienen voor het onderzoek dat nodig is voor het verlenen van kwekersrecht. Aan de gezondheid van het plant materiaal voor DUS onderzoek worden steeds hogere eisen door het CPVO gesteld. Gezondheidsstatus van plant materiaal is eveneens van groot belang wanneer u uw planten wilt verhandelen met een certificaat.

Introductie van nieuwe rassen is kostbaar en neemt vele jaren in beslag. Door de juiste processen tijdig te laten starten kan CFP uw zorgen wegnemen. Wanneer een ras virussen bevat is het mogelijk om dit virusvrij te laten maken.

Het CFP Loket

Met de kennis en expertise die de medewerkers van CFP hebben verworven weten wij de juiste weg voor u te vinden.

In een netwerk van dienstverleners kan CFP u helpen met het maken van de juiste keuzes op het gebied van gezondheidstoetsen, virusvrij maken en DNA rasidentifidatie. Hierdoor heeft u meer tijd en aandacht over voor het ontwikkelen van nieuwe rassen.